Σελίδες

23/12/15

Warrior Soul - The Losers


Artist: Warrior Soul
Album: Last Decade Dead Century
Year: 1990
Label: Geffen

Lyrics:

17/11/15

Αδημοσίευτο κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι...

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr

«Επιθυμώ να στείλω εις τον διάβολον, κάθε άνθρωπο που δεν με σέβεται»...
Ένα κείμενο προσωπικό, ιδιαίτερο, με έντονη στοιχεία κριτικής και πολεμικής, έρχεται στην επιφάνεια, 34 χρόνια μετά, δια χειρός Μάνου Χατζιδάκι. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης το είχε... γράψει στις 20 Μαΐου 1980 όταν και βρισκόταν στη Μελβούρνη.
 

Τρεις δεκαετίες μετά και με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών από τον θάνατό του, η εφημερίδα Νέος Κόσμος το φέρνει στη δημοσιότητα. Ένα κείμενο που δείχνει το εύρος της σκέψης του Μάνου Χατζιδάκι και την αντίθεσή του σε κάθε μορφή ευτέλειας και ξεπεσμού. Ο τίτλος του κειμένου -από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκι- είναι «Βιογραφικό σε πρώτο προσωπικό»
Ακολουθεί το κείμενο:


4/9/15

Tequilla....

http://www.visitmexico.com
... Τώρα, η τεκίλα μπορεί να είναι το αγαπημένο ποτό των παρανόμων, αλλ' αυτό δε σημαίνει πως τους υπόσχεται και ιδιαίτερη μεταχείριση. Στην πραγματικότητα, η τεκίλα πρέπει να 'χει προδώσει μόνη της όσους παράνομους πρόδωσαν το κεντρικό νευρικό σύστημα και οι ανικανοποίητες σύζυγοι μαζί. Τεκίλα, μέλι σκορπιού, άγρια δροσιά της ερήμου, εκχύλισμα Αζτέκων, κρέμα κάκτου. Τεκίλα, υγρή πηχτή και θερμαντική σα λυωμένος ήλιος. Τεκίλα, υγρή γεωμετρία παθών. Τεκίλα, ο θεός-όρνιο που συνουσιάζεται στον αέρα με τις ψυχές των πεθαμένων παρθένων που ανεβαίνουν. Τεκίλα, πυγολαμπίδα στο καλόγουστο σπίτι. Ω, τεκίλα, αδάμαστο νερό της μάγισσας, τι μπέρδεμα και τι ανακάτεμα προκαλούν οι πανούργες και επαναστατικές σταγόνες σου!....

Τομ Ρόμπινς
"ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ"
Κεφ. 22