Σελίδες

16/12/07

Αλλαγές

Και να 'μαστε πάλι εδώ.....

Πέρασε πάνω από ένας μήνας για να πάρω την απόφαση να γράψω δυο αράδες - και αυτές με το ζόρι. Σκοπός είναι να θυμίσω στον εαυτό μου ότι εξακολουθώ να σκέφτομαι και ότι μέσα σε όλο αυτό το χάος υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι λογικής.

Είχα χρόνια να ζήσω τέτοια πίεση και αβεβαιότητα. Να νιώθεις ότι κάθε ώρα που περνάει φέρνει και κάτι διαφορετικό. Σταθερότητα σε απόψεις και αποφάσεις να μην υπάρχει. Υπεκφυγές, μισόλογα, πισώπλατα μαχαιρώματα, φήμες, συνωμοσίες, ίντριγκες, "σπασμένο τηλέφωνο".... Όλα αυτά σε ένα χώρο όπου περιμένεις να υπάρχει η απόλυτη οργάνωση και πειθαρχία.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! Όλοι οι αυλικόλακες μαζεμένοι για να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές. Δεν έχετε κάκαλα να υποστηρίξετε την γνώμη σας. Ρίχνετε το μπαλάκι στους μικρούς, τους πετάτε στα βαθιά και τους αφήνετε να μάθουν κολύμπι. Αλλά και όσοι από αυτούς ξέρουν κολύμπι, έρχεστε δίπλα με την βάρκα και τους κοπανάτε με τα κουπιά για να βουλιάξουν.... γιατί φοβάστε ότι αυτοί θα μπουν και θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα και μετά θα το ρίξουν στον κόρφο σας.

Ένα σας λέω.... ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ!!! Ότι κερδίσαμε με κόπο και αίμα, τα χάσαμε μέσα σε μια μέρα. Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε λάθη δικά σας. Και με την πρώτη ευκαιρία θα το ανοίξουμε το ρημάδι μας και θα μιλήσουμε αντρίκια.

Ήδη μια φορά νιώσατε τη γλώσσα μας να σας μαστιγώνει και το μόνο που κάνατε ήταν να μας κοιτάτε με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας. Δεν μπορούσατε να αρθρώσετε λέξη. Καμία απάντηση, καμία δικαιολογία δεν έβγαινε από τα χίλια σας. Με το κεφάλι σκυμμένο παραδεχτήκατε λάθη σοβαρά, αλλά και πάλι ήταν σαν να μην έγινε τίποτα, μιας και εμείς οι "καλοθελητές" προτιμήσαμε να σας καλύψουμε. Όχι γιατί μας νοιάζει τι θα απογίνεται αλλά επειδή δεν θέλουμε άλλο βούρδουλα στην πλάτη μας.

Ο καιρός περνά και σύντομα ό,τι σπείρατε θα θερίσετε.